Persoonlijke hulpmiddelen

«Sentiers Tartare»: het artiestenparcours van De Wienerwijk

«Sentiers Tartare» is een kunstenaarsparcours dat sinds enkele jaren georganiseerd wordt door beeldende kunstenaars die in Bosvoorde wonen. Wanneer? Tijdens het weekend van 21 en 22 oktober 2017, op zaterdag van 13 tot 19 uur, en op zondag van 10 tot 18 uur.

 

Dit jaar zijn de bewoners van volgende straten in de Wienerwijk aan de beurt om het parcours te organiseren: Drie Linden, Konijnenwarande, Gemeentelijk Godshuis, Piepelingen, Minister, Valkerij, Major Brückstraat, Payfa Fosseprezplein, Hertogendreef en Castel Fleurisquare.


Een vijftigtal kunstenaars stellen hun werken tentoon bij de bewoners, een gelegenheid dus om zowel de kunstenaars te ontmoeten als hun werken te ontdekken.

Allerlei disciplines zijn aanwezig zoals tekenen, etsen, boekbinding, illustratie, micro-uitgeverij, mixed media, schilderen, beeldhouwkunst, fotografie, video, textiel, juweelontwerp, kaligrafie, keramiek, enz.

Dit alles vergezeld van muziek!


De dienst Cultuur van Watermaal Bosvoorde ondersteunt dit initiatief en, het onthaal van "Sentiers Tartare" bevindt zich in de Stallingen van het Hooghuis op het Antoine Gilsonplein. Het plan van het parcours is daar te verkrijgen en op alle andere plaatsen waar tentoongesteld wordt. Alle activiteiten zijn gratis.

 

Inlichtingen: parcours.viviane@gmail.com

 

Document acties