Persoonlijke hulpmiddelen

Festiv’Arts 2017 : het festival van de jeugd!

Op 10 mei gaat het festival Festiv’Arts 2017, een festival van activiteiten en animaties voor jongeren van de vzw  Atout Projet in Watermaal-Bosvoorde van start. Brusselaars tussen 6 en 18 jaar, uit 12 gemeenten en 18 Brusselse wijken laten je 6 gewestelijke projecten van de sociale cohesie 2016-2017 ontdekken. Deze zijn het resultaat van hun ontmoetingen en hun uitwisselingen!

Sinds 1994 heeft de vzw Atout Projet een netwerk van terreinwerkers uit de grond gestampt om jongeren die moeilijk een plaats in de maatschappij kunnen verwerven, te helpen. Zij krijgen hulp om hun vrije tijd constructief in te vullen en om hun leven opnieuw in handen te nemen. Dit evenement van intergemeentelijke projecten van het jaar heet Festiv’Arts. Elk project en elke deelnemer worden via een animatie, een tentoonstelling, een projectie of een optreden in de bloemetjes gezet. Op deze manier krijgt iedereen een bedankje.  

Op het programma

 

Animaties, optredens, artistieke workshops en buitenspelen: Imagicirque (met toveren en circus), Et toi, ta vie? (over hoe kinderen elders in de wereld leven), Crayon notre picx (over Fort Boyard met sportieve uitdagingen en het belang van team spirit), Marque ton empreinte (gebaseerd op ieders’ talenten), Viens, vis et deviens (over zgn. onbereikbare beroepen), opnieuw de natuur in, met paarden omgaan … En laten we de fototentoonstelling, het werk van de jongeren en de sfeerbeelden niet vergeten. Gratis en iedereen welkom!

 

²

Festiv’Arts 2017 - woensdag 10 mei 2017 - van 14u tot 18u, Andrée Payfa-Fosséprezplein,

vzw Atout Projet, T. 02.544.06.67, atoutprojet.be  atoutprojet@atoutprojet.be

 

 

    

Document acties